Είστε εδώΒόρεια Πελοπόννησος:

Μια σύγχρονη, συνεκτική, βιώσιμη, πολύ-λειτουργική περιοχή,

ανοικτή στη γνώση και την καινοτομία,

με ισχυρή τοπική ταυτότητα, ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό τομέα

και υποδειγματική, αειφορική, πολυμορφική τουριστική αξιοποίηση του ενδογενούς φυσικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου δυναμικού της.


 

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην menu_set_active_trail() (γραμμή 2405 του /var/www/vhosts/anvope.gr/httpdocs/includes/menu.inc).
Εγγραφή στο Ροή Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο
National Rural Network
Ενημερώθηκε: πριν από 5 ώρες 45 λεπτά

11η ZOOTECHNIA 2019: Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020 – Θεσ/νίκη, 31 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2019

Τετ, 01/23/2019 - 08:53

Στο πλαίσιο της 11ης Έκθεσης ZOOTECHNIA που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 31 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2019, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020, συμμετέχουν με ανοιχτές εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των αγροτών και όλων των ενδιαφερομένων για θέματα κτηνοτροφίας και για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Οι εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα «Τα πλεονεκτήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας: δυναμικό όχημα για την κατάρτιση μιας στρατηγικής για την ελληνική γαστρονομία», είναι ανοιχτές και διοργανώνονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

The post 11η ZOOTECHNIA 2019: Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020 – Θεσ/νίκη, 31 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2019 appeared first on ΕΑΔ.

Εργαστήριο του ENRD «Βιοποικιλότητα & νέα ΚΑΠ»

Δευ, 01/14/2019 - 10:19

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης – ENRD διοργανώνει εργαστήριο στις 29 Ιανουαρίου 2019 στις Βρυξέλλες με θέμα ‘Biodiversity & the CAP: working together to reach conservation goals’. Το εργαστήριο αφορά στη συζήτηση για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην αγροτική Ευρώπη και απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα συμμετέχουν άμεσα στο σχεδιασμό και στη σύνταξη του μελλοντικού Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφή πατήστε εδώ.

 

 

The post Εργαστήριο του ENRD «Βιοποικιλότητα & νέα ΚΑΠ» appeared first on ΕΑΔ.

Αποτελέσματα της 6ης Συνάντησης της Θεματικής Ομάδας του ENRD για τα «Smart villages”

Δευ, 01/14/2019 - 09:57

Τα Smart villages (Έξυπνα χωριά) αποτελεί ένα από τα θέματα του ευρύτερου θεματικού άξονα «Έξυπνες και ανταγωνιστικές αγροτικές περιοχές» του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης – ENRD, με το οποίο ασχολείται η Θεματική Ομάδα.

Στόχος της Θεματικής Ομάδας είναι να συμβάλλει στη δράση της ΕΕ για τα έξυπνα χωριά επιτρέποντας την ανταλλαγή καινοτόμων τρόπων δημιουργίας πιο ζωντανών, βιώσιμων και ελκυστικών αγροτικών περιοχών και να εξεταστεί πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ), η πολιτική συνοχής της ΕΕ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υποστηριχθούν αυτές οι δράσεις.

Η Θεματική Ομάδα ξεκίνησε τις συναντήσεις της το Σεπτέμβριο του 2017 με στόχο να τις ολοκληρώσει τον Ιούλιο του 2019.

Κατά την 6η Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2018 στις Βρυξέλλες προέκυψαν ιδέες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα εργαλεία πολιτικής της ΕΕ μπορούν να υποστηρίξουν τα έξυπνα χωριά στην παρούσα προγραμματική περίοδο και στο μέλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στο LEADER, τη συνεργασία και τις μελλοντικές ψηφιακές στρατηγικές. Η συνάντηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρωτοβουλία LEADER/CLLD, η συνεργασία και οι ψηφιακές στρατηγικές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη ενός συνόλου ενεργειών που μπορούν να επιτρέψουν την εφαρμογή στρατηγικών/σχεδίων έξυπνων χωριών, ενώ πρόσθετες ευκαιρίες για επενδύσεις δίνονται από την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ και τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία.

Το ENRD έχει αναπτύξει στον ιστοχώρο του ειδική πύλη για τα Smart Villages στην οποία παρέχεται αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις της Θεματικής Ομάδας, περιπτωσιακές μελέτες, εκδόσεις και οπτικό-ακουστικό υλικό.

The post Αποτελέσματα της 6ης Συνάντησης της Θεματικής Ομάδας του ENRD για τα «Smart villages” appeared first on ΕΑΔ.

LEADER – Οι εμπειρίες, διδάγματα και αποτελεσματικότητα των κονδυλίων της ΕΕ για την Αγροτική Ανάπτυξη

Δευ, 01/14/2019 - 09:54

Στις 22 Νοεμβρίου 2018, η Επιτροπή AGRI, σε συνεργασία με την Επιτροπή CONT (Budgetary Control Committee) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποίησε δημόσια ακρόαση (hearing δεν είμαι σίγουρη για τη μετάφραση)  με θέμα «Οι εμπειρίες LEADER – διδάγματα και αποτελεσματικότητα των κονδυλίων της ΕΕ για την Αγροτική Ανάπτυξη».

Στόχος ήταν να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα της προσέγγισης LEADER στο παρελθόν, ποια ήταν η προστιθέμενη αξία του και πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί στο μέλλον, ιδίως υπό το πρίσμα της τρέχουσας μεταρρύθμισης της ΚΑΠ. Στη δημόσια ακρόαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τις κυβερνήσεις και τα ενδιαφερόμενα μέρη με εμπειρία στην πράξη προκειμένου να υπάρξει ένα ευρύ φάσμα απόψεων,.

Τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις δείτε εδώ.

The post LEADER – Οι εμπειρίες, διδάγματα και αποτελεσματικότητα των κονδυλίων της ΕΕ για την Αγροτική Ανάπτυξη appeared first on ΕΑΔ.

European Agriculture Partnership Agri, Newsletter Ιανουάριος 2019

Τετ, 01/09/2019 - 09:33

Ανακοινώθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο του EIP Agri Network για το μήνα Ιανουάριο 2019.

Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

The post European Agriculture Partnership Agri, Newsletter Ιανουάριος 2019 appeared first on ΕΑΔ.