Είστε εδώ

Εγγραφή στο Ροή Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο
National Rural Network
Ενημερώθηκε: πριν από 3 ώρες 6 λεπτά

ENRD Newsletter Ιούνιος 2020

Τρί, 07/07/2020 - 11:58

Δημοσιεύτηκε το Ενημερωτικό Δελτίο του ENRD για το μήνα Ιούνιο του 2020.

  • δείτε τους νικητές του διαγωνισμού βράβευσης Rural Inspiration Awards 2020
  • η fi-compass δημοσίευσε τις εκθέσεις 24 κρατών μελών για τις ανάγκες των χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο του σχεδιασμού του νέου Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021-2027
  • δείτε την έκδοση του ENRD με παραδείγματα αγροτικών “έξυπνων περιοχών”  (smart villages) που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νέας στρατηγικής Green Deal

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

The post ENRD Newsletter Ιούνιος 2020 appeared first on ΕΑΔ.

Ποιο μέλλον θέλετε στις αγροτικές περιοχές – περιοχές της υπαίθρου;

Τετ, 06/24/2020 - 11:27

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Τοπικής Δράσης (ELARD), μαζί με το Ελληνικό Δίκτυο Ομάδων Τοπικής Δράσης CLLD/LEADER, δημιούργησαν έναν ιστότοπο – (έρευνα) προκειμένου να προκύψει η γνώμη του ευρωπαϊκού αγροτικού πληθυσμού σχετικά με το μέλλον των εδαφών τους.
Μια έρευνα που θέλει να χρησιμεύσει ως σημείο συνάντησης για όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού αγροτικού περιβάλλοντος.
Μια ανοιχτή και συμμετοχική πλατφόρμα που χρησιμεύει για να ακούει και να συλλέγει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 τις απόψεις και τις προτάσεις σας για το μέλλον για τις αγροτικές περιοχές.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε να “επηρεάσετε” τις πολιτικές για την Ύπαιθρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο λάβετε μέρος στη διαδικτυακή έρευνα http://www.redr.es/recursos/encuestaLEADER/index_en.html

Δείτε δίγλωσση έκδοση του ερωτηματολογίου (μόνο για ανάγνωση) εδώ.

Η γνώμη σας μετράει!

The post Ποιο μέλλον θέλετε στις αγροτικές περιοχές – περιοχές της υπαίθρου; appeared first on ΕΑΔ.

Project F.INN: Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων

Τετ, 06/24/2020 - 10:30

Το Project F.INN – Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων – είναι μια πρωτοβουλία του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» η οποία υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο μπορείτε να το συμπληρώσετε και να το διαμοιράσετε στο δίκτυο συνεργατών σας που σχετίζονται με τον Αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα: Σύνδεσμος Ερωτηματολογίου

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.generationag.org/

The post Project F.INN: Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων appeared first on ΕΑΔ.

Διαγωνισμός βράβευσης έργων ΠΑΑ – RIA 2020, διαδικτυακή τελετή βράβευσης

Τετ, 06/24/2020 - 09:50

Στις 25 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τελετή βράβευσης των έργων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό Rural Ispiration Awards 2020.

Στόχος του διαγωνισμού είναι:

  • Να αυξηθεί η προβολή της πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη και η συμβολή του ΕΓΤΑΑ στη βιοοικονομία και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
  • Να προωθηθεί η ανταλλαγή γνώσεων και δικτύωσης μεταξύ των φορέων που υλοποιούν τέτοια έργα.
  • Να υποστηριχθεί η κοινή δράση των Εθνικών Αγροτικών Δικτύων και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 71 έργα ΠΑΑ εκ των οποίων 30 υποβλήθηκαν στην κατηγορία Μετριασμός της κλιματικής αλλαγής, 23 στην κατηγορία Βιοοικονομία και 18 στην κατηγορία προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Από αυτά τα έργα προέκυψαν 15 φιναλίστ εκ των οποίων 1 έργο από κάθε κατηγορία θα αναδειχθεί για βράβευση. Επιπλέον 1 έργο από τα 15 θα προκύψει από την διαδικτυακή ψηφοφορία έως το καλύτερο έργο του κοινού.

Μπορείτε ακόμα να ψηφίσετε (έως 25 Ιουνίου 2020 ώρα 17:00) για την ανάδειξη του καλύτερου έργου από το κοινό εδώ: https://www.surveymonkey.com/r/NLN6YKH

Επίσης για να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή βράβευσης στις 25 Ιουνίου 2020 ώρα Ελλάδας 18:00 στο κανάλι youtube του ENRD

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

 

 

The post Διαγωνισμός βράβευσης έργων ΠΑΑ – RIA 2020, διαδικτυακή τελετή βράβευσης appeared first on ΕΑΔ.

ENRD LEADER Thematic Lab “Διατήρηση και διεύρυνση συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε τοπικό επίπεδο”

Πέμ, 06/18/2020 - 12:31

Στο πλαίσιο στήριξης και βελτίωσης της εφαρμογής του LEADER/CLLD και κατ’επέκταση στήριξης των Ομάδων Τοπικής Δράσης, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD) διοργάνωσε, από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2020, έναν κύκλο θεματικών εργαστηρίων για το LEADER, με στόχο την ουσιαστικότερη ανταλλαγή ιδεών και την αμοιβαία μάθηση των διδαγμάτων που αποκτήθηκαν από όλα τα χρόνια εφαρμογής LEADER (μέθοδοι ανάπτυξης, προκλήσεις για τις αγροτικές περιοχές, τρέχοντα επιτεύγματα, προοπτικές για το μέλλον στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ, κλπ.).

Το 4ο θεματικό εργαστήριο LEADER με θέμα «Διατήρηση και διεύρυνση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε τοπικό επίπεδο» (Maintaining and widening stakeholder engagement), πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 4 Ιουνίου 2020, με τη συμμετοχή 42 εκπροσώπων από Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD, Διαχειριστικών Αρχών και Εθνικών Αγροτικών Δικτύων.

Οι παρουσιάσεις και συζητήσεις του εργαστηρίου επικεντρώθηκαν:

  • Στο ρόλο που διαδραματίζουν ή μπορούν να διαδραματίσουν οι Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD προκειμένου να διατηρηθεί και να διευρυνθεί η συμμετοχή, το ενδιαφέρον και η δέσμευση των ενδιαφερομένων φορέων σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να αναπτύξουν, να προτείνουν και να υλοποιήσουν βραχυπρόθεσμες και μακροχρόνιες ενέργειες που θα ανταποκρίνονται τις τοπικές ανάγκες και προκλήσεις.
  • Στην ανταλλαγή εμπειριών ως προς τους τρόπους που ανταποκρίθηκαν οι ΟΤΔ στην πρόσφατη πανδημία του COVID-19  και των συνεπειών της καθώς και συστατικά στοιχεία προκειμένου να οικοδομηθεί και να ενδυναμωθεί η τοπική «ανθεκτικότητα» για το μέλλον.

Δείτε περισσότερα για το Θεματικό Εργαστήριο LEADER στην ιστοσελίδα του ENRD.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ LEADER_ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

The post ENRD LEADER Thematic Lab “Διατήρηση και διεύρυνση συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε τοπικό επίπεδο” appeared first on ΕΑΔ.

EIP AGRI Newsletter Ιούνιος 2020

Πέμ, 06/18/2020 - 09:51

Δημοσιεύτηκε το Ενημερωτικό Δελτίο του EIP AGRI για το μήνα Ιούνιο του 2020.

Καθώς και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα καινοτομίας και συνεργασιών που μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

The post EIP AGRI Newsletter Ιούνιος 2020 appeared first on ΕΑΔ.

                             

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

 

.