Είστε εδώ

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ  1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ LEADER/ CLLD ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ της ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων :  03/04/2019 - ώρα  13:00 

Νέα ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων:  18/09/2019 - ώρα 15:00


 Βόρεια Πελοπόννησος:

Μια σύγχρονη, συνεκτική, βιώσιμη, πολύ-λειτουργική περιοχή, ανοικτή στη γνώση και την καινοτομία,

με ισχυρή τοπική ταυτότητα, ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό τομέα και υποδειγματική,

αειφορική, πολυμορφική τουριστική αξιοποίηση του ενδογενούς φυσικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου δυναμικού της.

Εγγραφή στο Ροή Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο
National Rural Network
Ενημερώθηκε: πριν από 4 ώρες 37 λεπτά

Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις της ενημερωτικής ημερίδας για την προετοιμασία του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2020

Δευ, 06/10/2019 - 12:42

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, η εναρκτήρια ενημερωτική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με την οποία επισημοποιήθηκε η θεσμική διαβούλευση με τους εταίρους για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εθνικές θέσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης καθώς και στην ανάγκη διευρυμένης συμμετοχής όλων των εταίρων και ιδιαίτερα των αγροτών στην διαμόρφωση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κος Χαράλαμπος Κασίμης, ο οποίος επεσήμανε τα κρίσιμα σημεία και τις προκλήσεις για την ελληνική γεωργία που αναδεικνύονται από τις διαβουλεύσεις για τη νέα ΚΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο κος Τάσος Χανιώτης, Δ/ντής της Γενικής Δ/νσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στελέχη της Γενικής Δ/νσης τα οποία συμμετέχουν στη γεωγραφική ομάδα υποστήριξης για την προετοιμασία των Στρατηγικών Σχεδίων παρουσίασαν πιο αναλυτικά τεχνικά θέματα που αφορούν στις άμεσες ενισχύσεις, στις τομεακές παρεμβάσεις και στις παρεμβάσεις αγροτικής ανάπτυξης.

Η υφιστάμενη κατάσταση στη γεωργία και στον αγροδιατροφικό τομέα καθώς και η εφαρμογή των άμεσων ενισχύσεων την περίοδο 2015-2020 παρουσιάστηκαν από στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν ζωντανά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε ερωτηματολόγιο σχετικά με κάποια από τα σημαντικότερα σημεία της νέας ΚΑΠ. Η πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου θα αποτελέσει τη βάση ενός πιο εμπλουτισμένου ερωτηματολογίου, το οποίο θα τεθεί σε ευρεία ηλεκτρονική διαβούλευση.

Στο κλείσιμο της ημερίδας παρουσιάστηκε χρονοδιάγραμμα των άμεσων ενεργειών για την προετοιμασία του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ και των διαδικασιών διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς του αγροτικού χώρου.

Δείτε τις παρουσιάσεις της ημερίδας εδώ:

1.Νέες προκλήσεις και νέα ΚΑΠ_Τ Χανιώτης_DG AGRI

2. ΣΣ ΚΑΠ_Νέο μοντέλο υλοποίησης_Άμεσες πληρωμές Πυλώνας Ι_Ε Μούρμουρα_DG AGRI_GeoHubs

3. ΣΣ ΚΓΠ τομεακοί τύποι παρεμβάσεων και αγροτικής ανάπτυξης_Γ Μαθιουδάκης_DG AGRI_GeoHubs

4. Υφιστάμενη κατάσταση αγροδιατροφικού τομέα και αγροτικών περιοχών_Κ Αποστολόπουλος_ΕΥΔ ΠΑΑ

5. Η εφαρμογή των άμεσεων ενισχύσεων_Χ Θεοδωρίδου_ΥΠΑΑΤ

6. ΣΣ ΚΑΠ εταιρική σχέση_Κ Αθανασοπούλου_ΕΥΔ ΠΑΑ

 

 

The post Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις της ενημερωτικής ημερίδας για την προετοιμασία του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2020 appeared first on ΕΑΔ.

ENRD – Σεμινάριο για τη Βιοοικονομία, 3 Ιουλίου 2019 Βρυξέλλες

Δευ, 06/03/2019 - 10:18

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα τη Βιοοικονομία στις 3 Ιουλίου 2019 στις Βρυξέλλες.

Το σεμινάριο στοχεύει στην ανταλλαγή των ευκαιριών που προσφέρει η Βιοοικονομία στην ανάπτυξη των αγροτικών οικονομιών και θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν επίσης τις δυνατότητες στήριξης των πρωτοβουλιών βιοοικονομίας μέσω των τρέχοντων Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) που χρηματοδοτούνται από το ΕΓΤΑΑ αλλά και των μελλοντικών Στρατηγικών Σχεδίων της ΚΑΠ (μετά το 2020).

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο δείτε εδώ.

Εάν ενδιαφέρεστε θα πρέπει να κάνετε εγγραφή εδώ έως τις 21 Ιουνίου 2019.

 

The post ENRD – Σεμινάριο για τη Βιοοικονομία, 3 Ιουλίου 2019 Βρυξέλλες appeared first on ΕΑΔ.

Horizon 2020 – Scent, πρόσκληση για Συνέδριο 20 & 21 Ιουνίου 2019

Δευ, 06/03/2019 - 10:02

Στις 20 & 21 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Τελική Επίδειξη του έργου Scent (Smart Citizen Earth obseravatroty Toolbox) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon 2020.

H Τελική Επίδειξη είναι μια διήμερη διαδραστική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η συνεισφορά της επιστήμης των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και θα παρουσιαστούν οι καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από την κοινοπραξία Scent για την υποστήριξη των πολιτών στην παρακολούθηση των αλλαγών που συντελούνται στο τοπικό τους περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή στην Τελικής Επίδειξη του Scent είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η εγγραφή με την συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, που είναι διαθέσιμη εδώ: https://scent-showcase.eventbrite.co.uk/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Scent αλλά και τη διοργάνωση επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: scent-project.eu

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

The post Horizon 2020 – Scent, πρόσκληση για Συνέδριο 20 & 21 Ιουνίου 2019 appeared first on ΕΑΔ.

ENRD Newsletter – Μάιος 2019

Παρ, 05/31/2019 - 15:39

Ανακοινώθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο του ENRD για το μήνα Μάιο 2019.

Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

The post ENRD Newsletter – Μάιος 2019 appeared first on ΕΑΔ.

Διαγωνισμός Καινοτομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής

Παρ, 05/31/2019 - 15:27

O διαγωνισμός Trophy – Τροφή Challenge υλοποιείται από το πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, και την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC). Αφορά σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφής, συμπεριλαμβανομένης της γεωργικής και ζωικής παραγωγής, της επεξεργασίας και της τεχνολογίας τροφίμων.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν ομάδες που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής για να αναπτύξουν προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικές λύσεις που «απαντούν» στις σύγχρονες διατροφικές προκλήσεις. Για να αξιολογηθούν οι προτάσεις θα πρέπει να βασίζονται σε λύσεις που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής.

Περισσότερα για το διαγωνισμό διαβάστε εδώ.

The post Διαγωνισμός Καινοτομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής appeared first on ΕΑΔ.

2ο Ευρωπαικό φόρουμ Αγροοικολογίας – Ηράκλειο Κρήτης 26-28 Σεπτεμβρίου 2019

Τρί, 05/28/2019 - 10:32

Το 2ο Ευρωπαϊκό φόρουμ Αγροοικολογίας θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, Ηράκλειο Κρήτης, στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2019, στους χώρους του ΤΕΙ Κρήτης. Διοργανωτές είναι η Agroecology Europe Association, σε συνεργασία με τοπικά ιδρύματα, οργανώσεις και ενδιαφερόμενους φορείς του αγροτικού τομέα, ενώ το Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος στηρίζει την διοργάνωση.

Η ιστοσελίδα του Φόρουμ εδώ

Το event του Φόρουμ στο FB εδώ

The post 2ο Ευρωπαικό φόρουμ Αγροοικολογίας – Ηράκλειο Κρήτης 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 appeared first on ΕΑΔ.