Είστε εδώΒόρεια Πελοπόννησος:

Μια σύγχρονη, συνεκτική, βιώσιμη, πολύ-λειτουργική περιοχή,

ανοικτή στη γνώση και την καινοτομία,

με ισχυρή τοπική ταυτότητα, ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό τομέα

και υποδειγματική, αειφορική, πολυμορφική τουριστική αξιοποίηση του ενδογενούς φυσικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου δυναμικού της.


 

Εγγραφή στο Ροή Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο
National Rural Network
Ενημερώθηκε: πριν από 12 λεπτά 55 δευτερόλεπτα

Ενημερωτική συνάντηση για τους δυνητικούς δικαιούχους του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τετ, 09/19/2018 - 10:31

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ), η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΥΔ ΠΑΑ) – Μονάδα Δικτύωσης και Δημοσιότητας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ (ΕΥΕ ΠΑΑ) – Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την πρόσκληση του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο Περιφερειακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου), Πλατεία Ελευθερίας 1, ώρα 17:30-20:00.

Η συνάντηση αυτή απευθύνεται κυρίως σε εκπροσώπους συλλογικών σχημάτων του αγροτικού τομέα όπως Συνεταιρισμοί, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), Ομάδες παραγωγών (ΟΠ), σε στελέχη των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας, της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων (ΔΑΥ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπροσώπους του ΓΕΩΤΕΕ, Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), σε τεχνικούς συμβούλους, καθώς και σε εκπροσώπους της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας της Περιφέρειας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

The post Ενημερωτική συνάντηση για τους δυνητικούς δικαιούχους του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου appeared first on ΕΑΔ.

European Innovation Partnership – AGRI, Σεπτέμβριος 2018

Δευ, 09/17/2018 - 12:29

Δημοσιεύτηκε το Ενημερωτικό Δελτίο του ΕIP Agri Network για το μήνα Σεπτέμβριο 2018.

Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

The post European Innovation Partnership – AGRI, Σεπτέμβριος 2018 appeared first on ΕΑΔ.

Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις της ημερίδας «Μια νέα γεωργία σε μια νέα εποχή: καινοτομία, γνώση και ψηφιακός μετασχηματισμός στην ΚΑΠ μετά το 2020»

Δευ, 09/17/2018 - 12:06

Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις της ημερίδας «Μια νέα γεωργία σε μια νέα εποχή: καινοτομία, γνώση και ψηφιακός μετασχηματισμός στην ΚΑΠ μετά το 2020», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11/9/2018 στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Νέα ΚΑΠ & η Ευρωπαική Γεωργία: ο ενάρετος κύκλος έρευνας, καινοτομίας & εφαρμογών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων τον 21ο αιώνα_Τ. Χανιώτης_ΕΕ

Ευφυής Γεωργία, Καινοτομία και νέα ΚΑΠ_Σ. Φουντάς_ΓΠΑ

Επαυξημένη ΓΕΩΡΓΊΑ – Αποτελέσματα και Προοπτικές – Παράδειγμα συτήματος διαφοροποιημένης λίπανσης σε ελληνικούς αγρούς_Δ. Ευαγγελόπουλος_AUGMENTA

Εμπειρίες και συμπεράσματα ενός αγρότη που εφαρμόζει γεωργία ακριβείας στην παραγωγή ρυζιού_Κ. Κράββας_Ορυζοπαραγωγός Χαλάστρας Θεσσαλονίκης

 

The post Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις της ημερίδας «Μια νέα γεωργία σε μια νέα εποχή: καινοτομία, γνώση και ψηφιακός μετασχηματισμός στην ΚΑΠ μετά το 2020» appeared first on ΕΑΔ.

Μολδαβική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα για μεταφορά τεχνογνωσίας

Τρί, 09/11/2018 - 11:23

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων, ενώσεων αγροτών και στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Μολδαβίας, με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης & Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της προενταξιακής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Μολδαβία.

Στόχος της συνάντησης ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα προγραμματισμού και εφαρμογής σχετικά με παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης στις αγροτικές περιοχές της Μολδαβίας.

Η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε από τη Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας της ΕΥΔ ΠΑΑ σε συνεργασία με τον αρμόδιο τεχνικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ελλάδα κ. Ανατόλ Βανγκέλι ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιου είδους ανταλλαγών εμπειριών & τεχνογνωσίας οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών και συνεργασίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης μεταξύ των χωρών.

Οι 14 εκπρόσωποι από τη Μολδαβία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οργανωτική δομή της Διαχειριστικής Αρχής της Ελλάδας, το ρόλο και τα καθήκοντά της, το Ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τις διαδικασίες εφαρμογής Μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020 που αφορούν ειδικότερα στη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις αγροτικές περιοχές (δημόσιες & ιδιωτικές παρεμβάσεις), τα τοπικά προγράμματα LEADER/CLLD καθώς και για τη λειτουργία του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.

Η Μολδαβική αντιπροσωπεία συνέχισε για την υπόλοιπη εβδομάδα την επίσκεψή της σε περιοχές παρέμβασης δύο Ομάδων Τοπικής Δράσης LEΑΔΕR/CLLD, του Πάρνωνα και της Αχαΐας, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα οργάνωσης των ΟΤΔ και υλοποίησης των τοπικών προγραμμάτων καθώς και να επισκεφθεί επιλεγμένα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το LEADER.

The post Μολδαβική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα για μεταφορά τεχνογνωσίας appeared first on ΕΑΔ.

European Congress on Rural Tourism 2018

Πέμ, 09/06/2018 - 14:16

Το 6ο ECRT – Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Αγροτουρισμό θα πραγματοποιηθεί στο Druskininkai της Λιθουανίας στις 3-5 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά επικεντρώνεται στη διεθνοποίηση του αγροτουρισμού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αναδυόμενες αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Αμερικής.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

The post European Congress on Rural Tourism 2018 appeared first on ΕΑΔ.

83η ΔΕΘ – ΗΜΕΡΙΔΑ: Μια νέα γεωργία σε μια νέα εποχή: καινοτομία, γνώση και ψηφιακός μετασχηματισμός στην ΚΑΠ μετά το 2020

Τρί, 09/04/2018 - 15:36

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Μια νέα γεωργία σε μια νέα εποχή: καινοτομία, γνώση και ψηφιακός μετασχηματισμός στην ΚΑΠ μετά το 2020» στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 (ώρα 16:30 – 19:00) στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, Αίθουσα Α.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι νέες προκλήσεις της ΚΑΠ μετά το 2020, στο πλαίσιο των νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και αφορούν ειδικότερα στην ενθάρρυνση και στήριξη των επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα των τροφίμων, της γεωργίας, της αγροτικής ανάπτυξης και της βιοοικονομίας, στη μεταφορά γνώσης και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κος Χαράλαμπος Κασίμης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συντονίσει τις εργασίες της εκδήλωσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

The post 83η ΔΕΘ – ΗΜΕΡΙΔΑ: Μια νέα γεωργία σε μια νέα εποχή: καινοτομία, γνώση και ψηφιακός μετασχηματισμός στην ΚΑΠ μετά το 2020 appeared first on ΕΑΔ.

Βίντεο οδηγιών ηλεκτρονικής υποβολής φακέλου για δικαιούχους δημοσίων έργων