Είστε εδώΒόρεια Πελοπόννησος:

Μια σύγχρονη, συνεκτική, βιώσιμη, πολύ-λειτουργική περιοχή,

ανοικτή στη γνώση και την καινοτομία,

με ισχυρή τοπική ταυτότητα, ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό τομέα

και υποδειγματική, αειφορική, πολυμορφική τουριστική αξιοποίηση του ενδογενούς φυσικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου δυναμικού της.


 

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην menu_set_active_trail() (γραμμή 2405 του /var/www/vhosts/anvope.gr/httpdocs/includes/menu.inc).
Εγγραφή στο Ροή Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο
National Rural Network
Ενημερώθηκε: πριν από 2 ώρες 55 λεπτά

Ανάπτυξη ικανοτήτων για την οργάνωση της αξιολόγησης σε τοπικό επίπεδο

Πέμ, 11/15/2018 - 10:02

Στις 29 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Λ. Αθηνών 58, ισόγειο) ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη ικανοτήτων για την οργάνωση της αξιολόγησης σε τοπικό επίπεδο». Η ημερίδα απευθύνεται στους εκπροσώπους των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) CLLD/LEADER που έχουν οριστεί υπεύθυνοι για θέματα αξιολόγησης, καθώς και σε Γενικούς Διευθυντές των Αναπτυξιακών Εταιρειών ή/και Συντονιστές των τοπικών προγραμμάτων.

Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση των ΟΤΔ και η περαιτέρω εξειδίκευση των ενεργειών που απαιτούνται και των κατάλληλων ερωτημάτων αξιολόγησης που πρέπει να τεθούν, προκειμένου οι ΟΤΔ να οργανώσουν την αξιολόγηση των τοπικών τους προγραμμάτων και να καταρτίσουν το Σχέδιο Αξιολόγησης τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με ενέργειες αξιολόγησης που έχουν ήδη δρομολογήσει ή/και υλοποιήσει ΟΤΔ από άλλα κράτη μέλη και από ελληνικές ΟΤΔ, προκειμένου αφενός να συζητηθούν τα απαραίτητα βήματα για την κατάρτιση ενός Σχεδίου Αξιολόγησης και αφετέρου, η σημασία της αξιολόγησης για την ανάδειξη του έργου που επιτελείται από τα τοπικά προγράμματα LEADER/CLLD και τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι απαραίτητη η εγγραφή σας έως τις 22/11/2018 στη φόρμα εγγραφής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

The post Ανάπτυξη ικανοτήτων για την οργάνωση της αξιολόγησης σε τοπικό επίπεδο appeared first on ΕΑΔ.

European Innovation Partnership – AGRI, Newsletter Νοέμβριος 2018

Τετ, 11/14/2018 - 09:20

Ανακοινώθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο του EIP Agri Network για το μήνα Νοέμβριο 2018.

Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

The post European Innovation Partnership – AGRI, Newsletter Νοέμβριος 2018 appeared first on ΕΑΔ.

Η συμβολή της δικτύωσης στη βελτίωση της ποιότητας εφαρμογής του ΠΑΑ

Τρί, 11/06/2018 - 15:11

Έκδοση: Η συμβολή της δικτύωσης στη βελτίωση της ποιότητας εφαρμογής του ΠΑΑ

Έγγραφο: Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το poster.

ΕΑΔ: Η συμβολή της δικτύωσης στη βελτίωση της ποιότητας εφαρμογής του ΠΑΑ

Στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου της Εταιρίας Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 1 & 2 Νοεμβρίου 2018 το ΕΑΔ συμμετείχε και με παρουσίαση poster.

The post Η συμβολή της δικτύωσης στη βελτίωση της ποιότητας εφαρμογής του ΠΑΑ appeared first on ΕΑΔ.

ENRD Newsletter – Οκτώβριος 2018

Δευ, 10/29/2018 - 11:31

Δημοσιεύτηκε το ENRD Newsletter για το μήνα Οκτώβριο 2018.

Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

The post ENRD Newsletter – Οκτώβριος 2018 appeared first on ΕΑΔ.

Ημερίδα «Ανάδειξη & Προβολή Ορεινών Διαδρομών-Μονοπατιών της Κεντρικής Ελλάδας»

Δευ, 10/29/2018 - 11:05

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης (ΟΑΣΕ ΑΕ), οι Δήμοι Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδας, Λαμιέων και οι Ορειβατικοί Σύλλογοι, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ανάδειξη & Προβολή Ορεινών Διαδρομών-Μονοπατιών της Κεντρικής  Ελλάδας», το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Ορεινές Εναλλακτικές Δραστηριότητες «Καταφύγιο» θέση Βρύζες – Πανουργιά Φωκίδας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

The post Ημερίδα «Ανάδειξη & Προβολή Ορεινών Διαδρομών-Μονοπατιών της Κεντρικής Ελλάδας» appeared first on ΕΑΔ.

Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020 και οι εκτιμώμενες επιπτώσεις της εφαρμογής στην ελληνική γεωργία», 1η Νοεμβρίου 2018, Θεσσαλονίκη

Δευ, 10/29/2018 - 10:12

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΥΔ ΠΑΑ) – Μονάδα Δικτύωσης και Δημοσιότητας, σας προσκαλεί στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020 και οι εκτιμώμενες επιπτώσεις της εφαρμογής στην ελληνική γεωργία», που συνδιοργανώνει με την Εταιρία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤ.ΑΓΡ.Ο) την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 18:30-20:30.

Η εκδήλωση αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας της Εταιρίας Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤ.ΑΓΡ.Ο.) με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την ανάπτυξη της υπαίθρου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή» το οποίο πραγματοποιείται 1 & 2 Νοεμβρίου 2018 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Φουαγέ του ημιωρόφου, στο πλαίσιο της Παράλληλης Συνεδρίας (Στ) «Παρουσίαση Posters» στις 12:30 με 13:30, θα γίνει παρουσίαση poster του ΕΑΔ με θέμα «Η συμβολή της δικτύωσης στη βελτίωση της ποιότητας εφαρμογής του ΠΑΑ» όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις του ΕΑΔ και τη συμβολή του στη βελτίωση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν την παρούσα πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στο στρογγυλό τραπέζι, ενώ για τη συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη γραμματεία της ΕΤ.ΑΓΡ.Ο. (http://etagro.gr/2018/).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

The post Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020 και οι εκτιμώμενες επιπτώσεις της εφαρμογής στην ελληνική γεωργία», 1η Νοεμβρίου 2018, Θεσσαλονίκη appeared first on ΕΑΔ.

Συμμετοχή των ΟΤΔ σε σεμινάριο του ENRD με τίτλο «LEADER: Ενεργώντας τοπικά σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον»

Παρ, 10/26/2018 - 12:12

Στις 15-17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία σεμινάριο που διοργανώθηκε από το ENRD με τίτλο «LEADER: Ενεργώντας τοπικά σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον». Στόχος του σεμιναρίου ήταν να διερευνηθεί ο ρόλος του LEADER, συμπεριλαμβανομένης της προστιθέμενης αξίας του σε διάφορους θεματικούς τομείς, καθώς και του τόπου και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να συμβάλει ευρύτερα, πέραν του τοπικού αγροτικού πλαισίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι Ομάδων Τοπική Δράσης Διαχειριστικών Αρχών και Εθνικών Αγροτικών Δικτύων. Κατά το διήμερο έγινε ανταλλαγή πρακτικών μεθόδων και παραδειγμάτων μέσω ομάδων εργασίας καθώς και επισκέψεις σε έργα LEADER. Από την Ελλάδα συμμετείχαν ενεργά οι ΟΤΔ Λέσβου, Καβάλας και Χαλκιδικής.

Από την ΟΤΔ της Λέσβου παρουσιάστηκε η τοπική αναπτυξιακή στρατηγική με άξονα το σκέλος των Περιπατητικών Διαδρομών. Το έργο των περιπατητικών διαδρομών επιλέχθηκε για παρουσίαση από το ENRD ως «παράγοντας επιτυχίας»  καθώς αποτελεί μία συνεχή διαδικασία εξέλιξης ενός μικρού σε υποδομή έργου που ωστόσο λειτούργησε πολλαπλασιαστικά στην τοπική ανάπτυξη και στο κοινωνικό κεφάλαιο.

Δείτε την παρουσίαση εδώ.

Δείτε το σχετικό video.

Δείτε τις παρουσιάσεις και άλλο υλικό του σεμιναρίου εδώ.

The post Συμμετοχή των ΟΤΔ σε σεμινάριο του ENRD με τίτλο «LEADER: Ενεργώντας τοπικά σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον» appeared first on ΕΑΔ.

Μυτιλήνη 22/10/2018 – Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020: τρέχουσες εξελίξεις και μελλοντικές προκλήσεις»

Πέμ, 10/25/2018 - 10:42

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΥΔ ΠΑΑ) διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020: τρέχουσες εξελίξεις και μελλοντικές προκλήσεις» η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδρίων «Ι.Παυλακέλλης» στο Επιμελητήριο Λέσβου, με τη συμβολή της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. – ΕΤΑΛ Α.Ε..

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Αδαμίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη σχετικά με τις νέες προκλήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020, στο πλαίσιο των νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020 κ. Νίκο Μανέτα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ έως σήμερα, τις επιδόσεις του με βάση τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του καθώς και τις βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. – ΕΤΑΛ Α.Ε. παρουσίασε την πορεία υλοποίησης των προσκλήσεων του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου, με έμφαση στις δημόσιες παρεμβάσεις καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτικών επενδύσεων που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου.

Τέλος δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να απευθύνει στοχευμένες ερωτήσεις και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις εδώ.

Πορεία υλοποίησης ΠΑΑ & δυνατότητες χρηματοδότησης_Ν. Μανέτας_ΕΥΔ ΠΑΑ

Στρατηγική του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου και ευκαιρίες χρηματοδότησης_Α.Μ.Περιμένης_ΕΤΑΛ Α.Ε.

The post Μυτιλήνη 22/10/2018 – Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020: τρέχουσες εξελίξεις και μελλοντικές προκλήσεις» appeared first on ΕΑΔ.

33η Συνάντηση Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα ΕΔΕΤ

Τετ, 10/24/2018 - 14:54

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε την 33η συνάντηση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία / Expert Group on European Structural / EGESIF) η οποία πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2018. Κατά τη συνάντηση μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν οι αναθεωρημένοι οδηγοί σχετικά με το CLLD στα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ). Η ανάγκη για αναθεώρηση προέκυψε από τις αλλαγές που έγιναν στον Κανονισμό 1303/2013 λόγω του Κανονισμού Omnibus 1046/2018.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τους οδηγούς σχετικά με το CLLD:

Οδηγός για τα κράτη μέλη και τις αρχές προγραμματισμού σχετικά με το CLLD στα ΕΔΕΤ

Οδηγός για τους τοπικούς φορείς σχετικά με το CLLD

The post 33η Συνάντηση Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα ΕΔΕΤ appeared first on ΕΑΔ.

Evaluation Helpdesk – Good Practice Workshop 12-13 Δεκεμβρίου 2018 Μπρατισλάβα

Τετ, 10/24/2018 - 13:34

Το Evaluation Helpdesk διοργανώνει εργαστήριο – Good Practice Workshop με θέμα «Approaches to assess environmental RDP impacts in 2019». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε Διαχειριστικές Αρχές, αξιολογητές, Μονάδες Αξιολόγησης και άλλους ενδιαφερομένους για την αξιολόγηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

The post Evaluation Helpdesk – Good Practice Workshop 12-13 Δεκεμβρίου 2018 Μπρατισλάβα appeared first on ΕΑΔ.